Hatchbackul Opel Corsa va primi în 2022 o versiune de performanță 100% electrică

De Sergiu   |  25 Ianuarie, 2021

Distribuie :

Nemții promit reînvierea modelului Corsa în versiunea VXR într-un format nou. Potrivit informațiilor apărute în presă, compacta electrică de performanță va împrumuta umplutura de la varianta regulară Corsa-e, dar într-o formă mai vioaie.

Astfel, se pregătește un concurent pentru Ford Fiesta ST și Volkswagen Polo GTI. Se așteaptă recizelări la nivel de suspensie pentru a îmbunătăți manevrabilitatea, dar și frâne perfecționate ce vor permite oprirea facilă a electromobilului.

Un bodykit cu proprietăți aerodinamice accentuate este așteptat, dar și o serie de elemente vizuale speciale pentru a-i defini caracterul cu note sportive.

Nu se așteaptă modificări majore în ce privește output-ul, dar ar putea fi regândit modul în care acesta va fi transmis roților, lucru ce va accentua performanțele. Opel ar vrea astfel să “adauge performanță în alte moduri” plecând de la versiunea electrică Corsa-e.

În versiunea standard, Corsa-e  este propulsată de un motor electric de 100 kW (136 CP) și 260 Nm, alimentat fiind de o baterie cu o capacitate de 50 kWh. Accelerație de la 0 la 50 km/h  în 3.1 secunde, iar repriza 0-100 km/h este finisată în 8.1 secunde. 

Prezentarea modelului electric de performanță de la Opel este așteptată deja în 2022.

Sursa: carbuyer