Hyperion, Off-roader custom-made cu linii retro conceput de un atelier din Rusia.

De Auto Expert   |  15 Iunie, 2020

Distribuie :

Care este cel mai evident loc de origine a unui off-roader? Rusia, desigur! Țara este cunoscută datorită calității proaste a drumurilor, sau, de multe ori, lipsei acestora. Nu în zadar rușii au o vorbă: ”noi nu avem drumuri, ci doar direcții”.

Această aparentă struțo-cămilă constituie simbioza dintre un Jeep Wrangler, de la care a fost rechiziționat cadrul rigid și a unui Chevrolet din 1934, care a ”donat” caroseria. Utilizarea unui Chevrolet vintage într-un produs rusesc nu e întâmplătoare. Băieții de la Truck Garage au căutat un analog sovietic, mai exact un GAZ M1, care de altfel are origini americane, dar negăsind o caroserie, s-au decis să caute peste ocean. 

Provocarea evidentă este combinarea acestor două mașini atât de diferite. Chevrolet-ul îngust, cu aripi ostentative nu a fost construit pentru ca peste 80 de ani să fie îmbinat cu un jeep. A fost necesară reproiectarea suspensiei și îngustarea platformei.

Provocările nu se opresc aici! Au fost utilizate axe custom din America. Motorul de la V8 Chevrolet Performance similar celor de pe Cadillac Escalade sau Chevrolet Corvette acordat cu o cutie automată în 6 trepte oferă în jur de 535 cai. Interiorul original prezintă o combinație a mai multor epoci, unde modernul se suplinește cu influențe retro. Nu vă lăsați păcăliți! Interiorul e dotat cu un ecran touch screen, condiționer și Bluetooth. Realizat în culori calde, cu scaune de piele, elementele se îmbină armonios.

Din completări am mai putea enumera roțile off-road de 35 țoli, troliul, portbagajul integrat pe acoperiș și un bloc suplimentar de iluminare.

Produsul final? Hyperion! Numit în cinstea eroului din mitologia greacă, se simte la fel de bine în taigaua rusească și pe străzile marilor orașe.

Poate pentru puriști mașina e prea radicală, dar pasionații vor aprecia styling-ul acesteia.

x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x