Hyundai a prezentat noul Tucson! Design modern, tehnologii noi și versiune PHEV de 265 CP

De Pavel   |  15 Septembrie, 2020

Distribuie :

Hyundai a publicat imagini și informații referitoare la noua generație a modelului Tucson. SUV-ul coreean  primit un design nou, un interior modern, mai multe tehnologii noi, dar și o versiune PHEV de 230 CP.

Noul Tucosn primește dimensiuni mai mari, unde lungimea este de 4.500 mm (+20 mm), lățimea de 1.865 mm (15 mm), înălțimea de 1.650 mm (+5 mm) și ampatamentul de 2.680 mm (+10 mm).

La capitolul design, primul lucru care se remarcă este noua grilă frontală, dar și blocurile optice pe care constructorul sud-coreean le-a botezat Parametric Hidden Lights. Farurile LED și luminile de zi sunt integrate de fapt în părâile laterale ale grilei, astfel că atunci când nu sunt activate nu se deosebesc de restul grilei. Tot aici se adaugă și stopurile unite de o bară luminoasă.

SUV-ul va fi disponibil cu jante de 17, 18 sau 19 inch, iar caroseria va putea fi finisată în trei culori noi: Shimmering Silver, Amazon Gray și Teal.

La interior, la fel găsim noutăți majore. Aici menționăm lipsa celor mai multe butoane fizice, astfel că designul devine unul minimalist. Tucson primește acum un instrumentar de bord digital proiectat printr-un display cu diagonala de 10.25 inch și un ecran de aceeași dimensiuni pentru sistemul de infotainment, care oferă acces inclusiv la sistemul de climatizare.

Noul Hyundai Tucson va fi disponibil cu șase motorizări, toate folosind unități de 1.6 litri volum. Astfel clienții care ăși doresc un motor benzinar vor putea alege între un motor T-GDI de 150 CP, versiuni mild-hybrid de 150 sau 180 CP, sau un hybrid clasic de 230 CP. Gama diesel include o unitate CRDi de 115 CP și o variantă mild-hybrid de 136 CP.

Motoarele pe benzină sunt disponibile fiind cuplate la o cutie de viteze manuală cu 6 trepte sau o transmisie automată cu 7 rapoarte, în timp ce versiunile diesel vor fi livrate doar cu cutia automată cu 7 trepte. Majoritatea motorizărilor sunt disponibile opțional și cu sistem de tracțiune integrală.

La fel, Hyundai anunță că noul Tucson va fi disponibil și într-o versiune plug-in hybrid de 265 CP care folosește un motor pe benzină T-GDI de 1.6 litri, însă detaliile tehnice vor fi dezvăluite mai aproape de lansarea comercială din 2021.

Tucson include și o gamă variată de sisteme de asistentă în cadrul pachetului SmartSense, cum ar fi: Forward Collision-Avoidance Assist (FCA), Leading Vehicle Departure Alert (LVDA), Highway Driving Assist (HDA), Smart Cruise Control Curve (NSCC-C), Intelligent Speed Limit Assist (ISLA), Blind Spot-Collision Warning (BCW), Blind-spot Collision Avoidance Assist (BCA), Safe Exit Warning (SEW) sau Remote Smart Parking Assist (RSPA).

Noua generație Hyundai Tucson va fi disponibilă pe mai multe piețe din Europa de la sfârșitul anului 2020, în timp ce versiunile plug-in hybrid și N-Line vor debuta la începutul lui 2021.

x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x