Hyundai a prezentat noul Tucson! Design modern, tehnologii noi și versiune PHEV de 265 CP

De Pavel   |  15 Septembrie, 2020

Distribuie :

Hyundai a publicat imagini și informații referitoare la noua generație a modelului Tucson. SUV-ul coreean  primit un design nou, un interior modern, mai multe tehnologii noi, dar și o versiune PHEV de 230 CP.

Noul Tucosn primește dimensiuni mai mari, unde lungimea este de 4.500 mm (+20 mm), lățimea de 1.865 mm (15 mm), înălțimea de 1.650 mm (+5 mm) și ampatamentul de 2.680 mm (+10 mm).

La capitolul design, primul lucru care se remarcă este noua grilă frontală, dar și blocurile optice pe care constructorul sud-coreean le-a botezat Parametric Hidden Lights. Farurile LED și luminile de zi sunt integrate de fapt în părâile laterale ale grilei, astfel că atunci când nu sunt activate nu se deosebesc de restul grilei. Tot aici se adaugă și stopurile unite de o bară luminoasă.

SUV-ul va fi disponibil cu jante de 17, 18 sau 19 inch, iar caroseria va putea fi finisată în trei culori noi: Shimmering Silver, Amazon Gray și Teal.

La interior, la fel găsim noutăți majore. Aici menționăm lipsa celor mai multe butoane fizice, astfel că designul devine unul minimalist. Tucson primește acum un instrumentar de bord digital proiectat printr-un display cu diagonala de 10.25 inch și un ecran de aceeași dimensiuni pentru sistemul de infotainment, care oferă acces inclusiv la sistemul de climatizare.

Noul Hyundai Tucson va fi disponibil cu șase motorizări, toate folosind unități de 1.6 litri volum. Astfel clienții care ăși doresc un motor benzinar vor putea alege între un motor T-GDI de 150 CP, versiuni mild-hybrid de 150 sau 180 CP, sau un hybrid clasic de 230 CP. Gama diesel include o unitate CRDi de 115 CP și o variantă mild-hybrid de 136 CP.

Motoarele pe benzină sunt disponibile fiind cuplate la o cutie de viteze manuală cu 6 trepte sau o transmisie automată cu 7 rapoarte, în timp ce versiunile diesel vor fi livrate doar cu cutia automată cu 7 trepte. Majoritatea motorizărilor sunt disponibile opțional și cu sistem de tracțiune integrală.

La fel, Hyundai anunță că noul Tucson va fi disponibil și într-o versiune plug-in hybrid de 265 CP care folosește un motor pe benzină T-GDI de 1.6 litri, însă detaliile tehnice vor fi dezvăluite mai aproape de lansarea comercială din 2021.

Tucson include și o gamă variată de sisteme de asistentă în cadrul pachetului SmartSense, cum ar fi: Forward Collision-Avoidance Assist (FCA), Leading Vehicle Departure Alert (LVDA), Highway Driving Assist (HDA), Smart Cruise Control Curve (NSCC-C), Intelligent Speed Limit Assist (ISLA), Blind Spot-Collision Warning (BCW), Blind-spot Collision Avoidance Assist (BCA), Safe Exit Warning (SEW) sau Remote Smart Parking Assist (RSPA).

Noua generație Hyundai Tucson va fi disponibilă pe mai multe piețe din Europa de la sfârșitul anului 2020, în timp ce versiunile plug-in hybrid și N-Line vor debuta la începutul lui 2021.

x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x

 

Recomandate:

Alpina B3 Sedan este cea mai fresh alternativă pentru viitorul BMW M3! - Photo
Noutăți
Alpina B3 Sedan este cea mai fresh alternativă pentru viitorul BMW M3!

Noile generații BMW M3 și M4 sunt gata de lansare. Despre asta ne-au vorbit pozele teaser și imaginile spion de mai devreme. Și nu le-am văzut doar noi, ci toată planeta, iar reacțiile publicului

Redactor AE
Taxa auto anuală să fie exclusă? Iată cu ce propuneri a venit Guvernul lui Chicu - Photo
Noutăți
Taxa auto anuală să fie exclusă? Iată cu ce propuneri a venit Guvernul lui Chicu

În prag de alegeri, guvernul în actuala sa componență s-a gândit să vină cu un nou proiect: eliminarea taxei rutiere, plătite anual și includerea acesteia în prețul carburanțil

Redactor AE
(VIDEO) Vezi momentul în care un motor diesel extrem, turat la maxim explodează în timpul testelor - Photo
Diverse
(VIDEO) Vezi momentul în care un motor diesel extrem, turat la maxim explodează în timpul testelor

Iată ghinionul unei echipe ce testa un motor diesel extrem de potent (aproape 3.000 CP din spusele organizatorilor) ce a avut parte de o surpriză neplăcută. Chiar dacă și-au atins obiec

Sergiu