În preajma parcului ”La Izvor” vor fi amenajate peste 400 de locuri de parcare!

De Pavel   |  18 Septembrie, 2020

Distribuie :

Primăria municipiului Chișinău informează că parcul „La Izvor" din sectorul Buiucani se află în stadiu avansat de amenajare. Lucrările de renovare a obiectivului au început în luna iulie și se desfășoară pe etape, conform graficului aprobat, iar unele sectoare ale zonei de agrement, urmând a fi finalizate către Hramul Orașului.

În prezent are loc montarea pavajului pe aleea centrală, a sistemului de irigare a spațiilor verzi, precum și instalarea rețelei de iluminat nocturn. În paralel, sunt executate lucrări de construcție a havuzului de la intrarea principală din parc. Totodată, muncitorii urmează să finalizeze lucrările de amenajare a terenurilor de sport (tenis de câmp, volei pe plajă, fitness) şi zonelor de joacă pentru copii, adiacente stadionului pentru fotbal de plajă.

Edilul capitalei a menționat că zonele de sport și cele destinate copiilor vor fi publice cu acces gratuit pentru locuitorii capitalei.

Pandemia de Covid-19 ne-a demonstrat că locuitorii capitalei au nevoie de spaţii de recreere în aer liber, astfel vom amenaja mai multe parcuri şi scuaruri din capitală, pentru a oferi oamenilor posibilitatea de a-şi petrece timpul liber în siguranţă", a conchis Ion Ceban.

Parcul „La Izvor" din sectorul Buiucani are o suprafață de 163 hectare, iar proiectul mai prevede și amenajarea unei parcări pentru automobile, de circa 460 de locuri, destinată vizitatorilor zonei verzi.