Încă o avertizare de Cod Galben! Se anunță ploi cu descărcări electrice și averse puternice

De Inna   |  14 Iunie, 2024

Distribuie :

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) anunță un nou Cod Galben de instabilitate atmosferică, care va afecta tot teritoriul Republicii Moldova. Perioada în care acesta va fi pronunțat, potrivit SHS, este între orele 08:00 și 13:00. 

Astăzi, 14 iunie, se prevăd ploi de scurtă durată însoțite de descărcări electrice, izolat averse puternice și grindină (în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 15-30 l/m2) și intensificări ale vântului în rafale de până la 54-72 km/h.

În acest context, Primăria Chișinău vine cu câteva recomandări pentru cetățeni, pentru a-și proteja sănătatea și bunurile materiale. Cetățenii, care se află în afara locuinței, sunt îndemnați să se adăpostească în locuri sigure și să evite aflarea sub arbori bătrâni, iar automobiliști să fie prudenți la drum și să ocolească șantierele în lucru sau drumurile aflate în reparație, pentru că se pot forma acumulări de apă și de pietriș. 

În cazul înregistrării anumitor situații, provocate de aversele puternice, locuitorii orașului sunt îndemnați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04 sau să sune la numărul unic de urgență 112.