Încă o rarite pe drumurile capitalei, BMW E9, un coupe produs începând cu anul 1968!

De Redactor AE   |  15 Septembrie, 2020

Distribuie :

Sincer, ne bucură faptul că tot mai mulți moldoveni, aleg să importe o mașină clasică, retro (în sensul larg al cuvântului), fără să o numească vechitură. Desigur că această pasiune nu o împărtășesc chiar toți automobiliștii, dar chiar și așa, cred că putem vorbi despre o ușoară acutizare a cultului mașinilor de epocă. 

Imaginile care surprind un exemplar foarte îndrăgit și rar, un simbol al eleganței producătorului bavarez, BMW E9, ne-au fost expediate în PM de către un urmăritor fidel al AutoExpert.md, (thanks mate!). Wilhelm Hofmeister designerul acestei capodopere nici nu își imagina, cred, ce succes ar putea avea mașina!

Imaginați-vă că au fost produse doar 30.546 de mașini, începând cu anii 1968 și până în 1975, iar ulterior estafeta a fost preluată de primul BMW Seria 6 în istorie, modelul E24. 

Au existat multiple versiuni pentru E9, dar toate au aveau la bază motorul cu indicile M30, în 6 cilindri și cu un volum cuprins între 2.5 litri și până la 3.2 litri, iar în 1973 a debutat primul BMW 3.0 CSL, zis și batmobile, un sportcar emblematic pentru divizia Motorsport, de unde practic a și început totul. 

Putem spune că bunelul diviziei M de la BMW, a ajuns în Chișinău! Îl felicităm pe proprietar pentru curaj și îi dorim numai drumuri bune! 

x
x
x

P.S. Calitatea pozelor nu ne permite să înțelegem exact versiunea de motorizare, dar pare a fi un 2800 CS/CSA, model produs până în 1971 doar și care se putea lăuda pe atunci cu 168 de cai putere! 

Recomandate:

(VIDEO) Vezi momentul în care un motor diesel extrem, turat la maxim explodează în timpul testelor - Photo
Diverse
(VIDEO) Vezi momentul în care un motor diesel extrem, turat la maxim explodează în timpul testelor

Iată ghinionul unei echipe ce testa un motor diesel extrem de potent (aproape 3.000 CP din spusele organizatorilor) ce a avut parte de o surpriză neplăcută. Chiar dacă și-au atins obiec

Sergiu
Alpina B3 Sedan este cea mai fresh alternativă pentru viitorul BMW M3! - Photo
Noutăți
Alpina B3 Sedan este cea mai fresh alternativă pentru viitorul BMW M3!

Noile generații BMW M3 și M4 sunt gata de lansare. Despre asta ne-au vorbit pozele teaser și imaginile spion de mai devreme. Și nu le-am văzut doar noi, ci toată planeta, iar reacțiile publicului

Redactor AE