Își vinde Volvo-ul de colecție în beneficiul spitalului ce l-a tratat, în semn de mulțumire!

De Auto Expert   |  15 Iunie, 2020

Distribuie :

Un britanic în vârstă de 72 ani care s-a recuperat de Covid-19 a decis să le mulțumească medicilor de la University College of London Hospital. 

Ieșit din convalescență, acesta și-a scos la licitație modelul 144 din 1970, modificat în varianta pentru raliuri. ”The Camel”, cum este numită mașina a fost recondiționată și modificată în 2010. A participat la Raliul London to Cape Town în 2012, Peking to Paris în 2013 și 2016. Nimic nu ar putea fi mai reprezentativ pentru constructorul suedez legendar pentru siguranța sa decât antrenarea unui veteran în curse de rezistență.

Comparată cu un bolid modern, această Volvo pare destul de haios modificată, dar în vremurile de demult, aspectul estetic era secundar funcționalității. Bătrâna doamnă este propulsată de un motor B20 de 2 litri volum, cuplată la o cutie manuală în patru trepte și un diferențial cu alunecare limitată. Actualizările pe partea mecanică includ o volantă modificată, sistem de evacuare aftermarket și carburatoare duble SU. Injecția pe aceste modele va fi disponibilă abia din 1971...

Chiar dacă e înregistrată în Marea Britanie, mașina își are volanul pe stânga, deci va fi mai dorită pe continentul european. Licitația este anunțată pentru data 18 iulie fără preț minim de către Historic Auctioneers în Iver, Regatul Unit.

x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x