Isprava unui curier în Germania: A condus peste 40.000 km fără permis valabil până a fost prins de poliție

De Sergiu   |  16 Septembrie, 2020

Distribuie :

Descoperirea șocantă a fost făcută duminica trecută de polițiștii Germania. Un bărbat a parcurs o distanță destul de însemnată la volan fără acte valabile ce-i permiteau acest lucru. Poliția Federală a stopat pentru un control de rutină un cetățean român, iar în urma verificărilor au descoperit că acesta nu avea un permis de conducere valabil.

Bărbatul în vârstă de 30 ani, era angajat al unei firme de curierat locale și fusese sancționat cu câteva luni în urmă pentru că ar fi condus cu permisul suspendat, primind o amendă 6.300 euro. Între timp un tribunal local a emis un mandat de arestare pe numele său pentru că acesta nu a achitat suma datorată autorităților.

De la stabilirea amenzii și până a fost prins repetat de polițiștii din localitatea Weil am Rhein, acesta reușise să parcurgă la volanul utilitarei sale peste 40.000 km în 80 curse fără a avea un act ce i-ar permite să conducă valabil.

La verificarea datelor în sistemul electronic, polițiștii au dat și peste mandatul de arestare activ pe numele său, astfel că bărbatul a fost reținut. Fiind în imposibilitate de achitare a sumei datorate, acesta ar putea să-și petreacă următoarele 6 luni în închisoare.

Sursa: presseportal.de/Bundespolizei