Lexus prezintă IS 500 F Sport Performance, care se vrea rival pentru BMW M3

De Pavel   |  23 Februarie, 2021

Distribuie :

Lexus a prezentat versiunea de performanță a modelului IS, care primește un motor V8 de 5.0 litri volum și noua denumire F Sport Performance. Berlina nu diferă mult la capitolul design de versiunile civile, în schimb oferă cifre dinamice impresionante, comparabile cu cele ale coupe-ului Lexus RC F. 

Așadar, principala noutate de la exterior este noua capotă. Pentru a instalasa în compartimentul motorului un propulsor V8, cei de la Lexus au trebui să modifice capota și să o facă cu 50 de milimetri mai înaltă. Tot aici menționăm barele de protecție redesenate, aripile puțin evazate, un difuzor la posterior și terminații noi ale evacuării. Standard, Lexus IS 500 F Sport Performance este încălțat în jante de 19 inch marca Enkei, care sunt cu aproape un kilogram mai ușoare decât cele de pe IS 350 F Sport.

La interior observăm un volan sport care la drept vorbind arată destul de arhaic în comparație cu cele folosite de concurenții săi germani, dar modul sport care aduce schimbări la nivelul instrumentarului de bord digital și sistemul multimedia.

Motorul folosit pentru F Sport Performance, este bine cunoscut grație prezenței acestuia la alte modele de performanță din gama Lexus. Acest V8 aspirat natural de 5.0 litri volum, este capabil să dezvolte 479 CP și 536 Nm. Resursele sunt gestionate de o cutie automată cu opt rapoarte și transmise spre axa spate unde este instalat un diferențial autoblocant Torsen.

În aceste condiții, Lexus IS 500 F Sport Performance accelerează de la 0-97 km/h în 4.5 secunde. Pentru o comparație, modelul standard BMW M3 de 480 CP execută acest exercițiu de accelerare în 4.1 secunde, iar Lexus RC F cu același motor V8 în 4.3 secunde.

Lexus IS 500 F Sport Performance este dezvoltat exclusiv pentru piața americană, unde va apărea în vânzare în toamna acestui an. Cu toate acestea, producătorul nu intenționează să limiteze noua linie F Sport Performance cu un singur model.

x
x
x
x
x
x
x