MAI a pregătit o listă de recomandări pentru a face față deconectărilor de energie electrică

De Inna   |  29 Noiembrie, 2022

Distribuie :

La momentul actual, Republica Moldova se confruntă cu o serie de provocări majore în ceea ce ține de furnizarea energiei electrice. După ce ne-am confruntat cu mai multe probleme în trafic din cauza nefuncționării semafoarelor și nu doar, MAI a emis o listă cu recomandări atât pentru șoferi, cât și pentru pietoni. 

Potrivit recomandărilor elaborate, MAI îndeamnă toți șoferii din trafic să adapteze viteza de deplasare la condițiile de drum și reamintește despre faptul că utilizarea telefonului mobil la volan este interzisă prin lege. O altă recomandare importantă este urmărirea nivelului de combustibil, pentru a nu nimeri în pană. Un alt factor important este prudența și atenția pe care trebuie s-o manifeste șoferii în timpul deconectării energiei electrice, odată ce pietonii sunt mai puțin vizibili. 

În adresa pietonilor, reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne de asemenea au elaborat câteva rigori. O regulă de aur ar fi conectarea lanternei în timpul traversării drumului, pentru a spori vizibilitatea. De asemenea, pietonii sunt îndemnați să nu traverseze drumul prin fața sau spatele autovehiculelor, ci să utilizeze trecerile pentru pietoni.