Maserati planifică construcţia unui nou hypercar pe platforma LaFerrari

De AutoExpert   |  24 Martie, 2013

Distribuie :

Maserati planifică construcţia unui nou hypercar pe platforma LaFerrari

Maserati MC12 ar putea primi un succesor în 2015, anunţă englezii de la publicaţia Car. Modelul italian va repeta "reţeta MC12" şi va prelua platforma tehnică a vârfului de gamă de la Ferrari. La fel ca MC12, viitorul supercar va prelua suspensia, şasiul şi electrica ”donatorului” de la Ferrari. Însă, se vorbeşte despre o diferenţiere la nivelul sistemului de propulsie.

Potrivit unor surse citate de englezi, Maserati poate să rămână la motorul V12 de 6.3 litri al lui LaFerrari sau să dezvolte o versiune mai puternică a unităţii V8 de 3.8 litri din gama sa. În timp ce motorul V12 din gama LaFerrari ar urma să primească mici modificări care i-ar oferi mai mult cuplu în partea inferioară a plajei de turaţie şi ar renunţa la sistemul hybrid, opţiunea bazată pe motorul V8 ar implica o conversie quad-turbo.

Regula principală implică dezvoltarea unui model care să nu-l surclaseze pe LaFerrari la specificaţii. Însă, deşi va fi mai puţin rapid decât modelul Ferrari pe care planifică să fie bazat, hypercarul Maserati va oferi un nivel de exclusivitate mai mare: doar 50 de unităţi vor fi construite, toate urmând aceeaşi reţetă.