Mercedes a intrat în topul celor mai furate mașini din 2022! Germanii s-au clasat pe primul loc

De Inna   |  2 Februarie, 2023

Distribuie :

Mercedes-Benz este una dintre cele mai căutate și populare mărci pe piața second-hand, în 2022. Doar că, popularitatea acestora este una deosebit de mare și pe piața neagră, ceea ce înseamnă că șansele ca mașinile să fie furate, cresc semnificativ. 

Potrivit unui studiu recent, s-a ajuns la concluzia că Mercedes-Benz a fost cea mai furată marcă pe piața mașinilor second-hand în 2022. Același studiu confirmă că anul precedent, au fost furate peste 1.000 de automobile a mărcii germane. 

CarVertical este platforma care a realizat studiul propriu-zis. Conform platformei, Mercedes-Benz ocupă primul loc în clasamentul mărcilor cu cel mai mare număr de mașini furate în 2022. În urma studiului au fost depistate peste 1.100 de mașini furate pe tot parcursul anului trecut. Dintre acestea, 14.7% au fost reprezentate de modele Mercedes-Benz.

A doua poziție este ocupată de BMW cu 14.4% din totalul de mașini furate anul trecut. Topul este urmat de Audi (10.4%), Ford (7.8%) și Volkswagen (6.8%). Apropo, în studiu se precizează că peste jumătate din totalul de mașini furate au fost fabricate între 2014 și 2019.