Mercedes-Benz pregătește acum o investiție majoră în România, în valoare de 140 de milioane de euro!

De Inna   |  18 August, 2022

Distribuie :

Constructorul german de automobile intenționează să dezvolte mai multe proiecte în România, pentru a asigura un viitor pur electric al mărcii. Cu acest scop, Mercedes-Benz anunță o investiție de 140 de milioane de euro, 40 de milioane dintre care vor fi drept ajutor la stat. 

În România, Mercedes-Benz deține compania Star Assembly (Sebeș) și Star Transmission (Cugir). În cazul ambelor companii s-au investit peste 550 de milioane de euro. Acum , o altă investiție măsoară 140 de milioane de euro pentru a dezvolta o serie de proiecte pentru trecerea la producția de componente destinate vehiculelor cu zero emisii.

"Lucrăm pentru a dezvolta în continuare locația subsidiarei noastre din România în linie cu strategia Mercedes-Benz către pur electric. În acest context, suntem în consultare și cu Guvernul României", se menționează într-un comunicat emis de către oficialii mărcii germane.

Potrivit informațiilor publicate de Ministerul Finanțelor din România, proiectul este eligibil și la momentul actual este la etapa de analiză.