Mercedes publică primele imagini teaser cu viitorul AMG GT 73, echipat cu motor V8 hybrid de 800 CP

De Pavel   |  4 Martie, 2021

Distribuie :

Mercedes pregătește o nouă versiune de top pentru modelul AMG GT 4-Doors Coupe. Este vorba despre varianta de performanțp echipată cu un sistem de propulsie hybrid care primește indexul celebru 73.

Recent, echipa de Formula 1 Mercedes-AMG Petronas a publicat primele imagini teaser care anunță curânda lansare a lui AMG GT 73 denumit E Performance. Litera E are o explicație pe cât se paote de firească, pentru că noul model ascunde sub capotă o unitate V8 Bi-turbo de 4.0 litri volum, acompaniată de un motor electric și un pachet de baterii. În aceste condiții, se presupune că șoferul va avea la dispoziție un total de circa 800 de cai putere. O cifră mai exactă va fi anunțată oficial pe parcurs.

În imaginile publicate, Mercedes-AMG GT 73 apare lângă alte două vehicule, monopostul W12 F1, pe care îl vor pilota în 2021 Lewis Hamilton și Valtteri Bottas, dar și extremul hypercat Project One.

La exterior observăm câteva noutăți de design, în special la nivelul prizelor de aer frontale, dar și un set nou de jante. Cea mai mare deosebire este emblema V8 Biturbo E Performance care informează că mașina este echipata cu un sistem de propulsie hybrid.

Numele E Performance va apărea de acum încolo pe toate modelele V8 hybride. Din păcate, constructorul german nu oferă informații detaliate despre sistemul de propulsie sau cifrele dinamice, dar cu siguranță acestea vor apărea în timpul apropiat.

x
x
x
x
x