MINI se întoarce la cutia de viteze manuală! Va fi oferită pe absolut toate modelele începând cu 2021

De Redactor AE   |  10 Aprilie, 2020

Distribuie :

Pentru cine acuza MINI că și-a pierdut talentul, avem vești bune. Producătorul promite să readucă spiritul sportiv al mașinii nu doar cu iluzia designului, dar și prin modificări tehnice.

Una dintre soluții este readucerea în oferta producătorului de mașini a cutiei de viteze manuale pe absolut toată gama de modele. Până acum, cei de la MINI au jonglat cu o mulțime de pretexte pentru a nu folosi cutiile de viteze manuale pe mașinile lor. Ba că ar fi prea complicat, că implică anumite costuri sau că nu mai este cerere pentru ”manuală”.

Însă concurenții de la Volkswagen și Audi, precum și alți producători de automobile compacte, continuă să pună la alegerea clienților tipul de transmisie, iar asta le mărește portofoliul de cumpărători.

Se pare că MINI și-a învățat lecția și au decis să includă cutia de viteze manuală în echiparea standard. Ne putem da bine seama că decizia va reduce costul mașinii și va atrage nu doar pasionații de ”stick” ci și clienții care nu-și pot permite o transmisie hidramată.

Așadar, începând cu anul 2021, vom vedea MINI care și-l doresc mulți, compact, sport, iute și cu o cutie manuală.

Mini Cooper, Cooper S Hardtop, Cooper Convertible, John Cooper Works, Sidewalk Edition, Clubman, Countryman, sunt doar câteva dintre modelele menționate, gata să primească marea schimbare la față.