Mitsubishi își ia rămas bun de la modelul ASX și va introduce un nou crossover în gamă

De Inna   |  17 Martie, 2023

Distribuie :

Mitsubishi ASX nu este altceva decât o copie a lui Renault Captur. Din nefericire, producătorul nipon este nevoit să-și ia rămas bun de la acest model, din motiv că nu a îndeplinit așteptările create. Mitsubishi va înceta producția lui ASX în 2024. 

Crossoverul Mitsubishi ASX a debutat pe piața europeană la finalul anului 2022. Și în pofida acestui fapt, automobilul va fi produs doar pe parcursul a doi ani, la uzina spaniolă din Vailadolid. Trebuie să menționăm că la aceeași fabrică se produce și modelul Renault Captur. 

Citește și: Angajații unei fabrici Renault au furat piese cu o valoare de aproape 600.000 de euro!

Din nefericire, modelul nou nu a obținut prea multe păreri pozitive. Problema ar consta în faptul că ASX este o copie exactă a lui Renault Captur. Dintre cele două modele se diferențiază doar grila radiatorului și volanul. Nu este de mirare acest lucru, în contextul în care Mitsubishi s-a alăturat alianței Renault-Nissan. 

Odată ce ASX își va finaliza cariera, Mitsubishi va introduce un nou crossover în gamă. Potrivit oficialilor, noul model va fi dezvoltat în mod independent de către producătorul nipon. Încă nu se cunosc detaliile de ordin tehnic despre potențialul crossover.