Moldova își recapătă statutul de membră a Asociației Mondiale a Drumurilor! Află ce înseamnă acest lucru

De Pavel   |  8 August, 2022

Distribuie :

Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor” și Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, anunță că în urma eforturilor depuse, Republica Moldova și-a restabilit statutul de membru în cadrul Asociației Mondiale a Drumurilor (PIARC).

PIARC este o platformă internațională pentru schimbul de cunoștințe în domeniul infrastructurii rutiere și a practicilor folosite în dezvoltarea drumurilor într-un context de transport sustenabil integrat. Asociația este deschisă tuturor și în prezent are 124 membri, printre care se numără și Republica Moldova.

Misiunile Asociației Mondiale a Drumurilor sunt: analiza și discuții asupra întregului spectru de probleme legate de transport, drumuri și transportul rutier; identificarea, dezvoltarea și diseminarea celor mai bune practici și oferirea unui acces mai bun la informații internaționale; dezvoltarea și promovarea instrumentelor eficiente de luare a deciziilor în domeniul infrastructurii rutiere.

Subiectele strategice, dezvoltate prin comitetele tehnice profesionale, ale Asociației sunt:
- Administrarea drumurilor
- Mobilitatea
- Siguranță și Sustenabilitate

Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor” fiind membru a asociației va împărtăși obiectivul comun al unui sistem de transport integrat, durabil și sigur. Pe lângă beneficiul participării la comunitatea rutieră internațională vom avea acces la lucrările congresului, vor fi vizualizate și descărcate documentele cu privire la lucrările comitetelor care vor aduce schimb de experiență pe spectrul de probleme legate de drumuri și transport rutier.

ASD va avea posibilitatea să discute cu experți din numeroase domenii despre siguranța și protecția drumurilor, operațiunea și întreținerea rețelelor.