Morgan va aduce Plus 8 şi Aero Coupe la Geneva

De AutoExpert   |  7 Februarie, 2012

Distribuie :

Morgan va aduce Plus 8 şi Aero Coupe la Geneva

La Salonul Auto de la Geneva, Morgan va expune două modele noi, botezate Plus 8 şi Aero Coupe. Primul dintre acestea este construit din aluminiu şi are o masă de aproximativ 1.100 de kilograme. Potrivit celor de la Morgan, Plus 8 este cea mai uşoară maşină din lume cu motor V8 care se supune la standardele de siguranţă europene. Mai mult decât atât, producătorul spune că maşina are unul dintre cele mai rigide şasiuri dintre toate cele existente în prezent la maşinile decapotabile.

Chiar dacă modelul pare să fie dintr-o altă epocă, persoanele care vor ajunge în interior vor fi răsfăţate cu mai multe dotări standard extrem din actualitate, cum ar fi aerul condiţionat, pielea din belşug şi echipamentul audio de înaltă performanţă.

Din punct de vedere tehnic, Morgan Plus 8 ascunde sub capotă un motor V8 de 4.8 litri care este capabil să livreze între 367 CP şi 390 CP (cu evacuare sport). Plus 8 este un Morgan "Classic", dar oferit şi cu o cutie de viteze automată cu şase trepte. Modelul accelerează de la 0 la 100 km/h în 4,2 secunde şi atinge o viteză maximă de 250 km/h. Transmisia poate fi acţionată în două moduri: Sport şi Auto. În cazul în care se va opta pentru o cutie manuală, sprintul de la 0 la 100 km/h se va obţine în 4,5 secunde.

Morgan Aero Coupe este construit de asemenea din aluminiu, iar asamblarea componentelor este realizată manual. Sub capotă se află un motor BMW V8 de 4.8 litri, care poate fi cuplat la o cutie de viteze manuală sau automată cu şase trepte. În primul caz, sprintul de la 0 la 100 km/h se obţine în 4,5 secunde, iar viteza maximă este de 273 km/h. În cazul transmisiei automate, vei ajunge de la 0 la 100 km/h în 4,2 secunde.

La interior, Aero Coupe va fi asemănător cu modelul Plus 8, adică va fi disponibil cu multă piele şi un sistem audio performant. Cei de la Morgan susţin că Aero Coupe va avea o valoare a consumului în ciclu combinat de 12 l/100 km în cazul cutiei manuale şi de 11 l/100 km în situaţia în care se alege transmisia automată.

La Geneva vor fi expuse şi alte modele, cum ar fi o versiune electrică Plus-e şi una îmbunătăţită pentru Morgan Roadster, propulsat de un motor V6 de 3.7 litri cu 260 CP, ″împrumutat″ de la Ford Mustang.