Motor V12 de 6.1 litri sub capota unui BMW E39? Da, puțini știu că a existat o asemenea modificație

De Redactor AE   |  14 Mai, 2021

Distribuie :

Nu au construit-o nemții de la BMW, și tocmai din acest motiv au decis alții să o facă. Modificația MVR BMW 560i în caroseria E39 este o legendă despre care unii s-ar putea să fi auzit, dar nu au văzut-o niciodată. 

Tuningul de astăzi, 2021, se rezumă în mare parte la adaptare software și câteva decall-uri. Mici elemente de înfrumusețare pe ici pe colo, un interior revizuit și gata, mașina poate fi considerată tunată. Pe vremuri însă, atelierele de tuning făceau lucrări mult mai avansate și se puteau baza doar volum motor și mult mult hardware, componente, agregate, numai nu electronică, doar putere brută! 

Pe aceeași rețetă au mers cei de la MVR care au luat motorul M73 de 5.4 litri, instalat sub capota limuzinei BMW 750iL și pe care l-au modificat pentru un total de 6.1 litri! Potrivit izvoarelor istorice BMW MVR 560i dezvolta tocmai 438 de cai putere și putea atinge astfel o viteză maximă de 310 km/h! Și de la zero la prima sută era destul de rapid. În ciuda greutății sale, dată în special de monstruosul V12, sprintul de pe loc până la 100 km/h dura 5.3 secunde. 

Ah da, avea și padele pentru schimbul de trepte de pe volan! Iar dacă îți imaginai că mașina ta e unică în oraș, cu 3.0 diesel și MPack, află că MVR a construit doar 20 de exemplare, deci astea chiar sunt rare. 

Sursa: AICI

x
x
x
x
x