Nissan Maxima își încheie cariera în 2023! Niponii au decis să-l înlocuiască cu un vehicul electric

De Pavel   |  5 August, 2022

Distribuie :

Nissan își ia rămas bun de la modelul Maxima, sedanul care mai este disponibil în prezent doar pe piața nord-americană. Pe tot parcursul carierei sale, Maxima a reușit să primească opt generații și să ajungă de la un sedan celebru la niel mondial, la un nivel de nișă pentru clienții din SUA.

În prezent, modelul nu se bucură de cea mai mare popularitate, astfel că Nissan a decis să-i încheie cariera pe parcursul anului 2023. Totuși acesta nu va rămâne fără un succesor, însă în caroseria de sedan îl vedem pentru ultima oară.

Practic, Nissan Maxima va repeta soarta colegilor săi de segment de pe piața americană. Vorbim despre: Ford Fusion, Buick Regal, Volkswagen Passat și Mazda6. Toate aceste modele nu se mai comercializează, iar Maxima va deveni următorul care va ceda, producția acestuia de la uzina Smyrna, Tennessee, va fi stopată în 2023.

Între timp, Maxima este încă vândută la dealerii locali. Sedanul este echipat cu un motor V6 aspirat natural de 3.5 litri volum,  care dezvoltă 304 cai putere. Prețul pentru acesta încep de la 37.800 de dolari.