Noua generație Golf ar putea să nu mai fie lansată! Volkswagen nu poate lua o decizie finală

De Pavel   |  5 August, 2022

Distribuie :

Potrivit șefului Volkswagen, Thomas Schaefer, următoarea generație a modelului Golf ar putea să nu mai apară, în contextul în care o decizie asupra viitorului celebrului hatchback nu a fost încă luată. 

Problema principală de care s-au ciocnit germanii este înăsprirea reglementărilor de mediu din Europa, care necesită investiții exorbitante în modernizarea motoarelor cu ardere internă. Acest lucru va afecta în mod inevitabil costul final al mașinii, iar în cazul Golf-ului, creșterea poate fi semnificativă. Astfel, în următoarele 12 luni, producătorul auto va evalua fezabilitatea economică a proiectului.

Actuala generație a modelului Golf, cea de-a opta, a debutat în toamna anului 2019 și este încă comercializată la nivel mondial. Mai mult, Volkswagen lucrează deja la un facelift, astfel încât modelul să nu dispară de pe piață în viitorul apropiat.

Cu toate acestea, după 2025, standardul ecologic Euro 7 va ăncepe să funcționeze pe teritoriul Uniunii Europene, deși parametrii acestuia încă nu au fost aprobați, constructorii auto deja bat alarma și avertizează că mașinile se vor scumpu cu circa 3-5 mii de euro, din cauza necesității modernizării motoarelor.

Pentru unele modele din segmentul celor accesibile, printre care se numără și Golf, o astfel de marjă poate deveni critică, astfel că modelul își poate pierde clienții și titlul de bestseller în Europa. În cel mai rău caz, hatchback-ul va deveni neprofiabil și va fi abandonat de constructor.

Schaefer avertizează că înăsprirea reglementărilor de mediu va duce la faptul că nu vor exista mașini accesibile cu preț de până la 10 mii de euro pe piața europeană. Prețurile pentru Golf din a opta generație încep în prezent de la 29.500 de euro.