Noul Lamborghini Urus a devenit cel mai rapid SUV pe celebra urcare de la Pikes Peak

De Inna   |  11 August, 2022

Distribuie :

Faceliftul lui Lamborghini Urus, care abia urmează să debuteze, a stabilit un record absolut și a devenit cel mai rapid SUV de serie de pe celebra urcare de la Pikes Peak. Anterior, deținătorul acestui record era un Bentley Bentayga. 

Recent, constructorul italian de automobile a publicat un teaser cu noua versiune a lui Urus. Odată cu acesta, italienii au confirmat că acesta va debuta pe celebra urcare de la Pikes Peak, iar acum putem înțelege și de ce a fost decis s-o facă exact în acel loc. 

x
x
x
x
x
x
x
x
x
x

În timpul "cursei", SUV-ul era pilotat de către Simone Faggioli, pilot de teste Pirelli, iar cei 20 de kilometri și 156 de viraje au fost parcurse în 10 minute și 32.064 secunde. Linia de sosire s-a aflat la o altitudine de 4.302 metri. Înainte de cursă, automobilul a fost pregătit intensiv. Inginerii au montat un roll cage pentru protecție, scaunele au fost înlocuite cu cele de competiții, iar centurile de siguranță au fost înlocuite pe cele cu prindere în 6 puncte. De asemenea a fost instalat și un sistem integrat de stingere a incendiilor.

La momentul actual, constructorul italian de automobile nu a dezvăluit mai multe detalii tehnice despre noua versiune a SUV-ului și nu ne rămâne decât să așteptăm prezentarea oficială a acesteea.