Noul Mini Cooper SE a fost transformat în unul destinat persoanelor cu dizabilități

De Inna   |  22 Iulie, 2022

Distribuie :

Pentru a transforma Mini-ul electric în unul disponibil pentru persoanele cu dizabilități, inginerii au integrat la nivelul volanului un inel pentru accelerație și un buton pentru operarea frânei de urgență. Apropo, inelul de accelerație poate fi deactivat prin intermediul unui buton și în caz de necesitate, poate fi ușor înlăturat. 

x
x
x
x

Noul proiect, prezentat de Mini, a fost realizat de marca britanică și a fost coordonat de instructorul Tina Schmidt-Kiendl, ea fiind un utilizator de scaun rulant. Tot ea, a observat unele momente incomode în timpul testelor. Potrivit acesteea, multe dintre stațiile de încărcare sunt instalate pe trotuar și sunt greu accesibile pentru persoanele care folosesc un scaun rulant. De aceea, pe viitor, atât companiile, cât și autoritățile locale ar trebui să amplaseze aceste punte la nivelul solului.

În acest context, ținem să reamintim că Ford a realizat brațe robotizate pentru stațiile de încărcare, care sunt ușoare în utilizare pentru persoanele cu dizabilități. De asemenea, oficialii constructorului britanic susțin că pe lângă conversia realizată, clienții Mini pot opta și pentru un curs de siguranță la centrul BMW & Mini Driving Experience din Maisach.