O Tesla pe Autopilot a depășit viteza cu 50 km/h în timp ce ocupanții dormeau. Șoferul a fost chemat în instanță

De Sergiu   |  17 Septembrie, 2020

Distribuie :

Eroii acestui reportaj au fost, se pare victimele contextului. Este vorba de un tânăr de 20 ani din Canada și pasagerul acestuia care au încălcat viteza de circulație fără a fi ”conștienți” de asta.  

Autoritățile informeză într-o postare că întâmplarea neordinară a avut loc recent pe o șosea din apropierea orașului canadian Ponoka. Un post staționar al poliției din provincia Alberta a înregistrat încălcarea pe o cameră de bord a mașinii de poliție, dar mare le-a fost mirarea când au examinat fotografia mai atent. 

Automobilul, o Tesla Model S depășise limita de viteză, și era angajată într-o depășire periculoasă a unui camion, dar surpriză! Șoferul și pasagerul acestuia erau duși cu somnul, iar pentru mai mult confort, aceștia au rabatat scaunele.Ofițerii au reușit în final să oprească mașina ce se deplasase ”de capul ei” cu o viteză de 150 km/h.

S-o fi numind regimul de rulare Autopilot, dar Tesla nu e totuși o mașină autonomă, astfel că încălcarea a fost totuși pusă pe seama șoferului.Posesorul a primit, preliminar o sancțiune pentru depășirea vitezei, și sistarea permisului de conducere pentru 24 ore, fiind chemat în instanță. Verdictul ar trebui să fie pronunțat tocmai în decembrie, iar bărbatul, pentru iresponsabilitatea de care a dat dovadă ar putea să fie închis, iar permisul să-i fie suspendat pe cel puțin un an.