Oamenii legii au înregistrat alte 33 de tentative de mituire a polițiștilor de către șoferi

De Inna   |  13 Februarie, 2024

Distribuie :

Conducătorii auto au propus polițiștilor mijloace financiare de la zeci până la mii de lei, în valută națională sau străină, pentru a nu fi documentați pentru comiterea diverselor încălcări în trafic cum ar fi conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate, încălcarea limitei de viteză, lipsa dreptului de a conduce, anunță Poliția Republicii Moldova

În ultimele cazuri, 3.000 de lei au refuzat polițiștii de patrulare de la un șofer de 39 de ani, care a încălcat limita de viteză în satul Prepelița din raionul Sîngerei.

Un alt caz, a avut loc în raionul Orhei, traseul satului Vatici, în timp ce un tânăr de 22 de ani la ghidonul unui ATV a propus mită șefului Inspectoratului de poliție Orhei pentru conducerea unui mijloc de transport fără numere de înmatriculare și fără a deține permis de conducere.

Mai mult, tânărul se afla în stare de ebrietate, alcooltestul arătând o concentrație de 1.35 mg/l de vapori de alcool în aerul expirat. 

În acest context, Inspectoratul General al Poliției reamintește cetățenilor că mita este un flagel negativ pentru societate, iar darea de mită unui funcționar public atrage răspundere penală şi este o infracțiune.