Pagani a construit cinci exemplare Huayra cu posterior alungit la preț de 7 milioane de dolari

De Pavel   |  17 Iunie, 2022

Distribuie :

Departamentul de proiecte speciale Pagani Grandi Complicazioni a prezentat noul model exclusivist numit Huayra Codalunga. Versiunea cu posterior alungit a modelului Huayra, a fost inspirată de prototipurile bolizilor Le Mans din anii 1960. 

Pagani Huayra Codalunga este reuzultatul cooperării dintre Departamentul de proiecte speciale Pagani Grandi Complicazioni și doi clienți anonimi ai mărcii, care în 2018 i-au cerut lui Horatio Pogani să creeze o versiune "cu coada lungă" a coupe-ului Huayra, special pentru ei. Dezvoltarea designului supercarului a durat doi ani. Au fost construite două machete, una pe o scară de 1:4 și cealaltă de 1:1. Acum a fost prezentată versiunea finală a versiunii Codalunga care poate fi numită una dintre cele mai impresionante mașini Pagani.

x
x
x

 

Designul modelului se bazează pe principiile creative ale lui Leonardo da Vinci și abordării less is more. Drept insiparție pentru designerii italieni au servit prototipurile bolizilor pregătiți pentru cursele Le Mans din anii '60. De acolo vine saturația cu detalii din aviație și liniile curbate ale caroseriei. Suprafața ușii compartimentului motorului este de 3.7 metri pătrați, sau cu 360 de milimetri mai lungă decât în cazul unei Huayra Coupé standard. Sistemul de evacuare cântărește doar 4.4 kilograme, fiind fabricat din titan și acoperit cu ceramică.

x
x
x

 

Sub capotă se află unitatea V12 de 6.0 litri volum marca Imola, care dezvoltă 840 CP și 1.100 Nm, care este cuplată la o transmisie secvențială Xtrac. Sistemul de frânare marca Brembo presupune etriere cu șase și patru pistoane, dar și discuri carbon-ceramice. Jantele pregătite de compania APP Tech sunt confecționate din aliaj avional forjat!

În total vor fi asamblate doar cinci exemplare Huayra Codalunga, fiecare dintre care va avea un preț de 7 milioane de dolari.

x
x
x