Planul cu privire la interzicerea mașinilor cu motoare termice, a fost aprobat de statele UE

De Inna   |  29 Iunie, 2022

Distribuie :

Cele 27 de state membre ale Uniunii Europene au aprobat planul privind interzicerea comercializării mașinilor dotate cu motoare termice. În această ordine de idei, din 2035, vor putea fi vândute numai vehicule cu zero emisii, electrice sau pe bază de hidrogen.

Planul Fit for 55 a fost prezentat încă anul trecut și indiferent că mai multe state membre ale UE nu l-au susținut, într-un final planul a fost votat de către Parlamentul European. Următoarea etapă a fost aprobarea de către statele membre. 

Unii constructori auto nu au susținut decizia Comisiei Europene. Unele țări, precum Germania și Italia, au cerut să fie luate în considerare și unele tehnologii alternative pentru motoare termice. Ceea ce presupune utilizarea combustibililor sintetici și motoarele hibride cu încărcare la priză. De menționat că aceste opțiuni vor fi luate în considerare numai dacă acestea contribuie la atingerea obiectivului de a fi eliminate emisiile de gaze cu efect de seră.

Noile măsuri vor fi negociate în următoarea perioadă, între europarlamentarii care și-au stabilit pozițiile față de acest plan.