Ploaia îngheţată a transformat Vladivostokul într-un oraş de cleștar plin de mașini imobilizate

De Pavel   |  23 Noiembrie, 2020

Distribuie :

Peste 150.000 de persoane au rămas vineri fără apă curentă şi electricitate într-o regiune din Extremul Orient Rus şi în capitala acestuia, Vladivostok, în urma producerii unui fenomen sever de ploaie îngheţată care a dus la depunerea unui strat gros de gheaţă pe obiectele de infrastructură şi peisaj, informează AFP, potrivit agerpres.

Autorităţile ţinutului Primorie au declarat ”stare de urgenţă” şi, potrivit vicepremierului regiunii, Elena Parhomenko, ”situaţia aprovizionării cu electricitate rămâne foarte dificilă”.

Ar putea fi nevoie de mai multe zile pentru repararea pagubelor”, a avertizat aceasta într-un comunicat.

Ploaia îngheţată care s-a abătut asupra Vladivostokului şi a împrejurimilor sale a dus al depunerea unui strat de până la 12 milimetri de gheaţă pe cabluri şi arbori, numeroşi dintre ei prăbuşindu-se sub greutatea gheţii.

În imaginile difuzate de autorităţi şi pe reţelele de socializare apar numeroase automobile, semne de circulaţie şi alte elemente de infrastructură urbană care arată de parcă ar fi fost congelate.

 

Recomandate:

Corporația Alibaba dezvoltă propriul sedan electric, care va fi construit în parteneriat cu SAIC - Photo
Noutăți
Corporația Alibaba dezvoltă propriul sedan electric, care va fi construit în parteneriat cu SAIC

Alibaba Group, gigantul chinez specializat în comerțul electronic își rezervă planuri mari pentru viitorul propriu nu doar ca retailer, dar și în ipostază de companie auto. În

Sergiu