Poliția din Dubai și-a achiziționat un exemplar al monstruosului off-roader rusesc SHAMAN 8x8!

De Pavel   |  28 Noiembrie, 2019

Distribuie :

Ministerul Industriei și Comerțului din Rusia a anunțat recent că, unul dintre primele exemplare ale ATV-ului numit Shaman 8x8, construit de compania Avtoros, a fost achiziționat de poliția din Dubai. Vehiculul cu opt roți, care poate găzdui până la 12 persoane și este capabil să se deplaseze nu doar pe teren accidentat, dar și să plutească prin apă.

Potrivit informațiilor publicate pe site-ul Avtoros.info, Shaman 8x8 are o masă totală de 4.8 tone, o lungime de 6.3 metri, lățime de 2.5 metri și înălțime de 2.7 metri. Totodată acesta oferă o gardă la sol de 450 de milimetri!

Monstruosul vehicul al rușilor, este echipat cu un motor diesel de 3.0 litri marca Iveco, care dezvoltă 146 de cai putere și 350 Nm. Viteza maximă declarată pe uscat este de 70 km/h, iar pe apă de 7km/h. În Rusia, o astfel de mașină poate fi achiziționată pentru 10,5 milioane de ruble, sau circa 143.000 de euro.

Reprezentanții Ministerului Industriei și Comerțului au declarat că Shaman-ul pregătit pentru poliția din Dubai este diferit de cel ce se comercializează pe piața din Rusia. Acesta a fost suplimentar dotat cu un sistem performant de răcire a motorului și aer condiționat.

În viitorul apropiat, cei din Emiratele Arabe planifică să achiziționeze mai multe vehicule de acest fel, care ar fi adaptate pentru a fi folosite în rol de urgență, pentru serviciile militare și pentru Ministerul Situațiilor Excepționale.