Poliția s-a apucat de trotinetele electrice! Viteza și încărcătura maximă vor fi limitate

De Pavel   |  19 August, 2022

Distribuie :

În urma unei analize efectuate de către polițiști cu privire la circulația trotinetelor electrice în trafic și implicarea acestora în incidente sau accidente a fost desfășurată o reuniune între reprezentanții INSP și agenții economici, care oferă acest gen de mijloc de transport în chirie.

În cadrul discuțiilor avute a fost subliniat numărul crescut de trotinete, motiv care duce la dificultăți de circulație, dar și viteza de deplasare a acestora pentru a nu pune în pericol participanții la trafic.

În context s-a decis ca limita de viteză a trotinetelor electrice care se dau în chirie să fie setată astfel ca să nu depășească 10-15 km/h în parcuri, zonele unde se înregistrează un flux mare de cetățeni, trecerile de pietoni, dar și străzile din Chișinău unde au fost înregistrate accidente/incidente cu implicarea trotinetelor.

De asemenea a fost setată limita încărcăturii de nu mai mult de 120 de kg.

Inspectoratul General al Poliției precizează că, de la începutul acestui an au avut loc 50 de incidente/accidente rutiere cu implicarea trotinetelor electrice în trafic. În consecință, o persoană a decedat, iar 50 au primit diferite traumatisme. 

Pentru diminuarea numărului acestor cazuri, oamenii legii recomandă tuturor conducătorilor unui astfel de mijloc de transport:  

- să traverseze strada pe trecerea de pietoni coborând de pe vehicul și transportându-l de ghidon; 

- să poarte echipament de protecție și vestă reflectorizantă;

- să fie atenți la pietoni; 

- să nu circule pe drumurile publice cu sens unic contra sensului de circulație a autovehiculelor.