Polițiștii vor fixa încălcările în trafic cu mașini inteligente! Ce spune șeful IGP

De Inna   |  8 Septembrie, 2023

Distribuie :

Germania va oferi Republicii Moldova 20 de automobile inteligente, cu capacități tehnice pentru a depista și fixa contravențiile admise de șoferi în traficul rutier. 10 din automobile vor avea straie civile. 

"Este o procedură pe care o desfășoară colegii din Germania, deci ei fac achiziția pentru noi. Vor fi 20 de astfel de mașini, care vin pe teritoriul Republicii Moldova. Zece vor fi cu coloristică, iar 10 vor fi civile. Dar aceasta nu înseamnă că noi alergăm după încălcări", a declarat șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu. 

Potrivit oficialului, odată cu punerea în funcțiune a automobilelor inteligente, acesta va solicita ca cel puțin o săptămânâ - două, șoferii să nu fie amendați, ci doar informați despre încălcări. Scopul acestor mașini este de a realiza o analiză complexă a încălcărilor depistate în trafic. 

"Eu mi-aș dori ca aceste mașini să patruleze doar și să nu constate nimic. Este necesar ca oamenii să fie informați despre aceste mașini care cu adevărat au diverse capacități tehnice de fixare a contravențiilor", a adăugat Viorel Cernăuțeanu.