Porsche a lansat cea mai accesibilă versiune Taycan pentru piața din Europa. Preț de la 83.500 euro, 408 CP și autonomie de 484 km

De Pavel   |  20 Ianuarie, 2021

Distribuie :

Recent Porsche a anunțat că planifică lansarea celei mai accesibile versiuni a modelului electric Taycan. Zis și făcut! Nemții au prezentat astăzi noua variantă cu un preț sub 100.000 de euro, destinată pieților europene.

Așadar, gama Taycan a adăugat o nouă versiune, cea mai accesibilă de până acum, care până în acest moment era disponibilă doar pentru clienții din China. Prețul noului Porsche Taycan în Germania, începe de la 83.500 de euro!

Spre deosebire de variantele 4S, Turbo și Turbo S, cel mai accesibil Taycan nu va putea fi comandat cu tracțiune integrală, ci doar cu roți motrice spate. Acesta va fi echipat cu un motor electric de 408 cai putere, care poate asigura o accelerare de la 0-100 km/h în 5.4 secunde, în timp ce viteza maximă atinge pragul de 230 km/h.

Versiunea de bază a EV-ului va putea fi comandată cu o baterie Performance de 71 kWh, sau Performance Plus de 83.7 kWh. În primul caz, autonomia declarată este de 431 de kilometri, iar a doua opțiune poate asigura 484 de kilometri, valori care variază în dependență de stilul de condus a șoferului.

Primele exemplare Taycan cu tracțiune spate vor fi livrate la reprezentanțele Porsche în luna martie.

x
x
x