Porsche pregătește o versiune mai accesibilă a modelului Taycan

De Pavel   |  19 Ianuarie, 2021

Distribuie :

Porsche a publicat un teaser care anunță extinderea gamei modelului Taycan. Noua versiune a EV-ului se așteaptă a fi una mai accesibilă, care în prezent se comercializează numai în China. Aceasta va fi cea de-a patra variantă a Taycan-ului, pe lângă 4S, Turbo și Turbo S.

Analizând imaginea publicată de constructorul german înțelegem că, cu siguranță este vorba despre un nou Taycan, acesta aflându-se în colțul stâng, lângă celelate trei versiuni oferite în prezent clienților. Totodată, pe parcursul anului 2021, Porsche promite lansarea unui Taycan Cross Turismo, premiera căruia a fost anterior amânată din cauza pandemiei și a vânzărilor mici ale modelului standard.

Cel mai probabil, nemții vor prezenta pentru început versiunea accesibilă a Taycan-ului, adică varianta destinată pieților din Europa, pentru că o astfel de versiune este disponibilă în China încă din vara anului 2020. Aceasta este echipată cu un singur motor electric situat pe axa spate, care dezvoltă 408 CP, fiind alimentat de o baterie cu capacitatea de 79.2 kWh, ce asigură o autonomie de 414 km, calculați conform vechiului ciclu NEDC.

Pentru o taxă suplimentară, clienții pot alege pachetul Performance Battery Plus, care implică o baterie mai mare care poate asigura o autonomie de 489 km, iar motorul electric este forțat în acest caz până la 476 CP, în modul overboost. În aceste condiții, Taycan-ul este capabil de o accelerare de la 0-100 km/h în 5.4 secunde, unde viteza maximă este de 230 km/h.