Prețul benzinei și motorinei coborară sub pragul de 25 de lei! ANRE vine cu explicații

De Pavel   |  29 Noiembrie, 2022

Distribuie :

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică anunță că atestă în continuare o descreștere a cotațiilor Platts atât la benzină, cât și la motorină, fapt care se reflectă și în prețurile la carburanți afișate la stațiile de alimentare.

Potrivit Dow Jones Market Data, în timpul tranzacționării de luni, cotațiile petrolului Brent au scăzut la cel mai jos nivel din acest an. În opinia analiștilor străini, motivul căderii l-au constituit protestele masive anti-lockdown care au avut loc în weekend în China, așteptările pentru rezultatele următoarei întâlniri a OPEC+ care va avea loc pe 4 decembrie și negocierile UE în vederea introducerii unui plafon de preț pentru petrolul rusesc.

În același timp, pe parcursul ultimei luni cotațiile Platts au scăzut semnificativ, ajungând sub nivelul de 900 $/tona la motorină și sub 830 $/tona la benzină, fapt care a permis reducerea prețului la pompă pentru ambele tipuri de carburanți sub nivelul de 25 lei/litru.

Astfel, pentru mâine , 30 noiembrie, Agenția anunță o ieftinire a benzinei cu 24 de bani, care ajunge să coste cel mult 24.86 lei per litru, în timp ce motorina scade din preț 27 de bani și se va comercializa cu cel mul 24.86 lei per litru!