Primarul capitalei roagă șoferii sectoarelor Râșcani și Ciocana să-și evacueze mașinile până duminică!

De Pavel   |  11 August, 2022

Distribuie :

Locuitorii municipiului Chișinău care dețin o mașină, sunt rugați sp nu le parcheze sub copaci. Cu această rugăminte a venit edilul municipiului, Ion Ceban, în cadrul unei conferințe de presă! Automobilele parcate împiedică autospecialele municipale să intervină la înlăturarea consecințelor furtunii.

„ Rugăm evacuați până duminică autoturismele. Se va interveni cu tehnică grea. Sunt foarte multe crengi care încă atârnă de copaci, de rețele, și prezintă un risc sporit. Plus, că nu pot interveni turnurile și alte autospeciale în curțile de bloc pentru că sunt foarte multe mașini parcate. Ieri nu am reușit să ajungem în o treime din curți, să activăm în regim normal din cauza mașinilor parcate. Nu am putut găsi proprietarii ca să le dea la o parte. Vă rugăm foarte mult, stimați locuitori din sectorul Râșcani și Ciocana preponderent, să evacuați mașinile din zonele de intervenție”, a solicitat primarul capitalei.

Ceban a informat că pagubele estimate și cheltuielile pentru reparații ajung la 17 milioane de lei, însă evaluările continuă. Este vorba despre acoperișuri deteriorate, blocuri inundate, fundații ale caselor de locuit au fost spălate.

În capitală au fost doborâți peste 50 de piloni, dintre care doar 13 pot fi restabiliți. De asemenea, au fost doborâți 585 de copaci, ceea ce, potrivit primarului, este foarte grav.