Primele imagini oficiale cu noul sedan Kia K8, mesagerul unei noi identități a mărcii sud-coreene

De Sergiu   |  17 Februarie, 2021

Distribuie :

Coreenii de la Kia au publicat primele imagini oficiale ale noului sedan flagship K8, ce vine să înlocuiască modelul K7/ Cadenza. Noul K8 se vrea mesagerul unei noi ere a mărcii, oferind un design nemaintâlnit în gamă. Modelul este prima creație ce trebuie să vadă lumina zilei după update-ul anunțat cu puțin timp în urmă, fiind de altfel și primul ce va fi decorat cu noua emblemă.  

Există însă puține detalii despre Kia K8: compania a lansat doar trei imagini și a strecurat câteva detalii. Sedanul va avea tracțiune față, dar e cu 20 mm mai lung în comparație cu K7. La nivel aspectual, capota a devenit ceva mai alungită, grila vine cu motive romboidale, uzorul fiind utilizat și în alte zone.

Blocurile optice frontale sunt îngustate și urmează linia generică a capotei. Stopurile sunt formate din două bare poziționate sub un unghi ascuțit, fiind unite între ele printr-o dungă continuă. La momentul actual încă nu au fost dezvăluite interiorul modelului, motorizările și alte particularități tehnice sau dacă este planificată comercializarea modelului în afara pieței coreene.

Debutul comercial al sedanului ar trebui să aibă loc până la finele anului curent. Pe piața din Coreea de Sud, modelul îl va înlocui pe K7 ce a reușit un rezultat destul de mediocru, în ciuda așteptărilor.

Kia și-a schimbat logo-ul la începutul lunii ianuarie și a publicat nou său slogan. În cadrul evenimentului de prezentare au fost utilizate un număr record de drone cu încărcătură pirotehnică, care au lansat sute de artificii pe cerul orașului Incheon.