Primul accident al noului Volkswagen ID.3. Șoferul de 89 ani a produs daune de 60.000 €

De Sergiu   |  11 Octombrie, 2020

Distribuie :

Noul EV al celor de la Volkswagen s-a dovedit extrem de popular. Recepția acestuia a fost foarte călduroasă în special în țările nordice și Germania, unde politicile înaintate de stat stimulează procurarea acestora. Inevitabil însă, au apărut și primele incidente cu implicarea noului model.

La doar câteva săptămâni de când au început livrările lui ID.3 în  Europa, au fost înregistrate primele două accidente cu implicarea acestuia. În ambele cazuri, incidentele s-au produs cu participarea mașinilor reprezentanței în timpul unor teste realizate de potențiali clienți.

Primul accident cu noul ID.3 s-a produs în curtea dealerului Volkswagen din Linderbaach, Germania. Un bărbat în vârstă de 89 de ani a dorit să realizeze un test drive pentru a procura eventual un ID.3. Acesta a urcat la volan, dar a confundat pedalele și a accelerat în trombă în timp ce mașina se afla în marșarier. Drept consecință, mașina a intrat în clădirea reprezentanței, cauzând daune de aproximativ 60.000 €. În urma incidentului nimeni nu a fost rănit.

Un al doilea incident a avut loc tot în timpul testelor. Un ID.3, la volanul căruia se afla un bărbat de 53 ani staționa în trafic când a fost lovit din spate de un Ford Focus condus de un un tânăr de 19 ani. Acesta din urmă nu a observat manevra, deoarece a fost distras de copiii ce se aflau pe bancheta din spate. O tânără de 21 ani a avut nevoie de îngrijiri medicale. Pagubele înregistrate se ridică la 10.000  €.

x
x
x
x