Proaspăt lansat, Volkswagen ID.3 este cel mai bine vândut EV al lunii Octombrie în Europa!

De Redactor AE   |  29 Noiembrie, 2020

Distribuie :

Interesul pentru mașinile electrice a ajuns să cunoască o creștere absolut naturală, alimentată de popularizarea EV-urilor de către însuși proprietari și nu de către departamentele de marketing sau asociațiile preocupate de ecologie. 

Practic mai toți constructorii auto s-au grăbit să ofere propria variantă de a unui vehicul pur ecologic, iar în această cursă au avut de câștigat cei mai curajoși. Se poate spune că Tesla, a dominat ani la rând piața de electrice, însă cu ultimile noutăți legate de fiabilitatea mașinilor se pare că va ceda pozițiile în viitorul nu foarte îndepărtat. Și asta pentru că nici europenii nu stau pe loc. 

Volkswagen spre exemplu a reușit să devină cel mai bine vândut producător de EV-uri în luna Octombrie, în toată Europa. Pentru modelul ID.3 au optat peste 10.475 de persoane, iar concurenții săi Renault ZOE (9.778) și Hyundai Kona (5.261) s-au ales cu locurile doi și trei, pentru a doua lună consecutivă! 

Kia e-Niro, Peugeot e-208, Smart ForTwo, BMW i3, Opel/Vauxhall Corsa-e, MINI Cooper SE și Nissan Leaf, completează grila cu cele mai vândute mașini electrice însă Volkswagen ID.3 o conduce detașat. 

Asta pe fonul unei căderi de 7% la numărul de înmatriculări de mașini noi în toată Europa, de la 1.21 la 1.13 milioane de unități.