Producătorii auto vor putea fabrica baterii pe baza rocilor cu metale rare, care au fost găsite pe fundul Oceanului Pacific

De Inna   |  25 Noiembrie, 2021

Distribuie :

O companie americană de minerit a descoperit o nouă modalitate pentru fabricarea bateriilor destinate mașinilor electrice. Aceștia au descoperit miliarde de roci pe fundul Oceanului Pacific, la mii de kilometri distanță de coasta de vest a Statelor Unite. Rocile sunt benefice pentru fabricarea bateriilor din motiv că ele conțin metale esențiale pentru acest proces. 

Odată ce rocile sunt doar desfășurate pe fundul oceanului, acestea pot fi exploatate cu ușurință. De menționat că exploatarea lor nu necesită vreun proces de minerit, dinamitare sau forare. Mai mult, extragerea acestor resurse importante nu va avea un impact major asupra mediului. Cei de la The Metals Company estimează că emisiile CO2 sunt cu 90% mai mici față de celelalte metode de exploatare.

Odată cu analiza rocilor, cei de la compania de minerit au depistat că ele conțin cupru, nichel, mangan și cobalt. Acestea sunt metalele din care sunt fabricate bateriile mașinilor electrice, ceea ce va duce la o creștere semnificativă a producției acestora în viitorul apropiat. Oficialii de la compania americană estimează că aceste resurse vor fi suficiente pentru fabricarea a circa un miliard de mașini electrice. 

Noile tehnologii vor fi disponibile pentru producătorii de automobile, începând cu anul 2024. Între timp, echipajul care a descoperit aceste roci, va efectua mai multe călătorii în acea zonă pentru a analiza diferitele soluții de exploatare a metalelor.