Profitul grupului Toyota a scăzut cu 42%, în urma creșterii prețurilor materiilor prime și a problemelor de aprovizionare

De Inna   |  11 August, 2022

Distribuie :

Niponii au prezentat raportul financiar pentru trimestrul încheiat pe 30 iunie. Potrivit informațiilor oficiale, profitul grupului nipon a scăzut 4.33 miliarde de dolari. Pentru a realiza o comparație, cu un an în urmă, profitul constituia 7.45 miliarde de dolari. 

Reprezentanții oficiali ai companiei explică acest fapt prin prețurile tot mai mari ale materiilor prime și componentelor, criza de semiconductori care a impus o reducere a producției și blocarea temporară a fabricilor din China din cauza pandemiei.

"Este un rezultat extrem de rău", a declarat Koichi Sugimoto, analist la Mitsubishi UFJ Morgan Stanley Securities. Trebuie de menționat că analiștii așteptau o scădere de cel mult 15%, însă realitatea arată că profitul a scăzut de cel puțin două ori. 

În pofida unui trimestru complicat, niponii sunt fermi cu privire la profitul operațional pe întregul an și planul de a produce 9.7 milioane de vehicule în 2022, bazându-se pe ceea ce oficialii numesc "cerere reziduală puternică".