Proiect inedit în Chișinău, O Honda Civic 500+ cai putere și tracțiune integrală AWD!

De Redactor AE   |  23 Iulie, 2020

Distribuie :

Din ce în ce mai rare, astfel de proiecte sunt sursă de inspirație și izvorul de energie din care mulți entuziaști auto își alimentează zilnic pofta de viață. Indiferent de ce năpastă mai dă peste noi, un Covid în Facelift, pasionații de mașini, vor continua să facă imposibilul pentru a păstra în viață propria religie!

Ei cred în automobilele modificate, customizate la maximum, departe de tot ce însemna uzină și atât de personalizate încât mașinile sunt recunoscute drept o carte de vizită a lor. Nu îi interesează în cât timp accelerează Tesla, sau cât de puțin consumă Prius, ce tehnologii moderne aduce un Hyundai sau cât de premium se poate considera Kia. Nici despre luxul din Skoda, ei își trăiesc viața în altă dimensiune. 

Tuning, timpi de accelerație, senzații tari, doar oldschool, doar hardcore și nici un fel de confort și aer ionizat. Astea îți vin în minte instant când vezi unul dintre cele mai adorate modele Honda Civic, generația a 5-a, modificat substanțial! 

Proprietarul, Mike RM (Facebook), este autorul acestui proiect inedit în țara noastră. Vrea să transforme un Civic simplu, într-un soi de supercar killer! Bine, nu vrea, deja a făcut-o! Arsenalul care îl are la dispoziție și cele mai picante detalii abia urmează să le aflați, dar până atunci vă dau un hint, peste 500 de cai putere și sistem AWD! 

Gustul pentru cai putere și performanțe, Mihai și l-a conturat în proiectul anterior, un Civic Sedan, motorul căruia, având doar 1.6 litri volum a fost modificat pentru un total de 370 de cai putere. Probabil că în Republica Moldova nu uimești pe nimeni cu astfel de proiecte, iată de ce mașina a fost vândută în Belgia. Aici...nu dă nimeni bani pe ea! 

x
x
x
x

Cu noi resurse financiare și multă inspirație, Mike s-a apucat de altă rachetă. Ceea ce japonezii au scos pe piață în forma unui Civic echipat cu un propulsor de 1.3 litri și carburator în loc de injecție, va fi în scurt timp o bombă pe roți. 

Asta pentru că Mihai a renunțat la absolut tot ce se găsea pe caroserie, a dezgolit-o complet și de aici a pornit cu lucrări noi, așa cum scrie cartea - pe curat. Lista de îmbunătățiri este destul de impresionantă iar abordarea și atenția la detalii este una demnă de proiectele tunerilor internaționali. 

Motor? K20A, în versiunea JDM, care dezvoltă 220 de cai putere dintr-un volum de numai 2.0 litri! Aici se va atașa și o turbină, multe componente motor noi, o X sumă de bani și toate astea pentru un rezultat de cel puțin 500 de cai putere! 

Și pentru că mașina va fi orientată mai mult spre competiții de Drag Racing, unde timpii de parcurgere a distanței de 402 metri sunt echivalentul victoriei, Civic-ul a fost deja convertit la sistemul de tracțiune integrală All Wheel Drive (de dragul corectitudinii RT4WD), lăsând în istorie tracțiunea pe puntea față. 

Trendul pentru Civic AWD este foarte popular în SUA, iar datorită curajului și pasiunii de care a dat dovadă Mihai și un prieten de-al său, vor fi primii care au construit în Moldova nu una, ci două CIVIC-uri AWD! Ați auzit bine, două mașini, ambele de înaltă performanță și ambele în țară. Doar că, nu vor fi copy-paste, ca textele unor jurnaliști, ci unicate în felul lor. 

Un nou sistem de frânare, toată suspensia revizuită, ax cardanic, planetare, diferențial, punte spate, unele originale Honda, altele customizate și realizate de ”un om bine cunoscut în lumea offroadului din MD”, însă conform cerințelor schițate de autorul proiectului. 

Dacă vă întrebați de unde provine sistemul 4WD, aflați că donatorul este Honda Civic Shuttle (4 Gen), deci tot japoneză rămâne! 

Asupra mașinii încă se lucrează, zilnic, cu forțele proprii și multă dedicație. În curând o vom vedea și pe străzi, unde îmi pun speranța că Garcea nu se va ivi din tufișuri pentru a-l sancționa folosind o nouă lege nescrisă. Până atunci, nu vreu să vă plictisesc cu prea mult text, vă las galeria de poze cu mașina în lucru. 

Nu uitați de Thumbs Up, Like sau Share, cu siguranță că aprecierile cititorilor îl vor motiva și mai mult să-și ducă ideile la bun sfârșit. 

Mult succes băieți!

x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x

 

Recomandate:

Vezi cum arată acest Porsche 911 Turbo care se laudă cu un parcurs de peste 1 milion de kilometri! - Photo
Noutăți
Vezi cum arată acest Porsche 911 Turbo care se laudă cu un parcurs de peste 1 milion de kilometri!

Angajații atelierului de tuning Apex Motorsport au povestit pe rețelele sale de socializare istorioara unui Porsche 911 Turbo deosebit. Proprietarul mașinii sport vine în mod regulat l

Pavel
Un alt sector al drumului Chișinău-Orhei-Bălți a fost dat în exploatare - Photo
Sociale
Un alt sector al drumului Chișinău-Orhei-Bălți a fost dat în exploatare

Administrația de Stat a Drumurilor (ASD) afirmă că încă un sector de drum al traseului R6 Chișinău-Orhei-Bălți (traseul care unește localitățile Ratuș, Bănești și Prepelița) a fost dat &ici

Inna
Prețul benzinei și motorinei coborară sub pragul de 25 de lei! ANRE vine cu explicații - Photo
Sociale
Prețul benzinei și motorinei coborară sub pragul de 25 de lei! ANRE vine cu explicații

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică anunță că atestă în continuare o descreștere a cotațiilor Platts atât la benzină, cât și la motorină, fapt care se reflectă

Pavel
MAI a pregătit o listă de recomandări pentru a face față deconectărilor de energie electrică - Photo
Sociale
MAI a pregătit o listă de recomandări pentru a face față deconectărilor de energie electrică

La momentul actual, Republica Moldova se confruntă cu o serie de provocări majore în ceea ce ține de furnizarea energiei electrice. După ce ne-am confruntat cu mai multe probleme în trafic

Inna