Raportul de expertiză a asfaltului de pe bd. Ștefan cel Mare, ținut în secret! Vezi ce spune viceprimarul Chironda

De Pavel   |  8 Iunie, 2020

Distribuie :

Primăria Chișinău a primt recent raportul de la compania UniversInj, care a expertizat calitatea lucrărilor de asfaltare de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, însă, deocamdată, acesta nu a fost făcut public, informează scrie ZDG.md

Potrivit viceprimarului capitalei, Victor Chironda, în procesul tehnologic au fost admise încălcări de aplicare a asfaltului, ceea ce a dus la faptul că în mai multe zone, inclusiv în stațiile de așteptare a transportului public, să se formeze făgașe și tasări de câțiva centimetri adâncime.

Acesta este un rezultat al proastei administrări a acestui proiect. Nu vreau să zic cine se face de vină, dar, din câte am înțeles, este loc de multe dosare penale. Au fost admise încălcări în procesul tehnologic, cu buna știință și cu acceptul cuiva. Respectiv, tot ce putem să facem acum este că, pe de o parte să facem claritate în această situație și să dăm organelor competente să investigheze, și să fie pedepepsiți cei care au admis aceasta, iar pe de altă parte – să vedem cum să reparăm un drum proaspăt construit. Încălcările depistate vor fi anunțate separat. E mult de povestit”, ne-a comunicat Chironda.

Amintim că, bulevardu Ștefan cel Mare a fost una dintre cele șase străzi principale din Chișinău supuse unui program de reparație, finanțat dintr-un împrumut al BERD și BEI, care depășește 20 de milioane de euro.

 

Sursă: zdg.md