Reprezentanții Toyota susțin dacă oamenii vor fi impuși să cumpere mașini electrice, aceștia vor păstra cât mai mult termicele

De Inna   |  19 Mai, 2023

Distribuie :

Gill Pratt, șeful Institutului de Cercetare Toyota, este de părere că cu cât mai mult oamenii vor fi forțați să cumpere mașini electrice, cu atât mai mult vor fi apreciate automobilele cu propulsoare termice. Însă, reprezentanții constructorului nipon au și o soluție pentru acest fapt. 

Acum, constructorii auto se împart în două categorii: cei care susțin electrificarea și cei care pledează pentru prelungirea perioadei de viață a motoarelor termice. Din prima categorie fac parte cei de la Volkswagen. Recent, Thomas Schafer, opta pentru mașinile cu zero emisii, susținând că motoarele diesel și pe benzină sunt tehnologie veche. 

Între timp, Gill Pratt, șeful Institutului de Cercetare Toyota, are o altă părere. Oficialul consideră dacă oamenii sunt forțați să treacă la un vehicul cu zero emisii, aceștia vor încerca să păstreze cât mai mult actuala mașină termică. În această ordine de idei, Pratt are și o soluție. 

"În cele din urmă, limitările de resurse vor lua sfârșit, dar timp de mulți ani nu vom avea suficiente materiale pentru baterii și resurse regenerabile de reîncărcare pentru o soluție bazată exclusiv pe BEV", a declarat Gill Pratt.

Oficialul susține că trebuie perfecționate, în continuare, sistemele de propulsie hibride. Iar o altă soluție ar fi transformarea combustibililor alternativi în combustibili fezabili pentru producția de masă. Mai mult, Gill Pratt crede că industria auto nu este încă pregătită pentru un viitor 100% electric.