Sacrilegiu sau proiect unic? Acest Ferrari 412 ”Pickup”, cu motor V8 de Chevy, va fi scos la licitație

De Sergiu   |  12 Ianuarie, 2021

Distribuie :

Oricât de ciudat nu arată acest proiect, e foarte improbabil ca acesta să lase pe cineva indiferent. Mixul intre diferite influențe automobilistice fie place, fie creează repulsie. Chiar dacă poate fi numit un pseudo-pickup, creatorii acestuia nu s-au prea gândit la practicabilitate când l-au produs. Mai degrabă s-a dorit realizarea unui proiect cu trăsături ostentative, ce fură privirile oamenilor prin propria stranietate.

Modelul 412 a fost creionat de Leonardo Fioravanti de la atelierul de design Pininfarina și, a fost de la bun început una din cele mai controversate creații ce au purtat sigla Ferrari. Doar 576 de unități ale modelului au văzut lumina zilei, produse fiind din 1985 până în 1989. Chiar dacă nu a fost un hit, exemplare de acest gen, încep să câștige în valoare.

Exemplarul în cauză a fost ”customizat” în cadrul unui proiect, numit  “Ultimate Wheels” ce a rulat pe postul History Channel. În cadrul show-ului, constructorii au scos bancheta spate, au eliminat circa 30 cm din plafon și au modificat montanții B pentru a servi noului look al mașinii. O pseudo-benă a fost închegată în spate, aceasta fiind finisată cu laminate din lemn de tec, un material extrem de popular pe iahturi, ce face față cu brio la intemperii. 

Pentru a menține aspectul posterior distinctiv al mașinii, constructorii s-au văzut nevoiți să renunțe la ideea unui hayon rabatabil, care nu este necesar, de altfel.

Propulsorul V12 Colombo de 4.9 litri volum și 335 CP a fost înlăturat, în locul acestuia fiind instalat un V8 de la Chevrolet de 5.7 litri volum, cuplat la o transmisie automată GM Turbo-Hydramatic.

După ce a fost construit, pickup-ul Ferrari și-a petrecut cea mai mare parte a timpului în London Motor Museum. Acum are nevoie de puțină atenție înainte de a fi readus pe șosea, iar prețul pentru care actualul posesor e gata să cedeze această struțocămilă oscilează în jurul a 20-27.000 $. Mașina va fi adjudecată în cadrul unei licitații organziată de casa Bonhams, preconizată pentru 20 martie curent.

x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x

 

Recomandate:

Ce ziceți dragi automobiliști? Bucuroși de noile prețuri la carburanți? - Photo
Sociale
Ce ziceți dragi automobiliști? Bucuroși de noile prețuri la carburanți?

Au răbdat cât au răbdat, și răpuși de probleme financiare grandioase, pentru a ieși din colapsul și deficitul de bani, unele companii petroliere au decis că ”e timpul să acționeze”.

Redactor AE