Șeful Renault susține că toți producătorii auto europeni nu mai dezvoltă motoare termice noi

De Inna   |  24 Martie, 2023

Distribuie :

Șeful Grupului Renault este de părerea că deja toți producătorii europeni de automobile au încetat să dezvolte motoare convenționale noi. Odată cu startul tranziției spre electrificare, majoritatea producătorilor au început să se concentreze asupra dezvoltării modelelor electrice. 

Majoritatea producătorilor auto sunt nevoiți să-și adapteze planurile sale și în funcție de planurile Uniunii Europene, în contextul interzicerii comercializării mașinilor cu motoare termice din 2035. Din fericire, alianța din cele 7 state a reușit să convingă Comisia Europeană de a vinde mașini cu motoare convenționale, cu condiția că acestea vor fi alimentate cu combustibili sintetici. 

În pofida ultimelor evenimente, lucrurile nu s-au schimbat prea mult. În continuare, unii șefi ai unor mărci importante sunt de părere că mașinile cu zero emisii reprezintă viitorul. Din această categorie face parte și Luca de Meo, șeful Grupului Renault. Într-un interviu, oficialul a declarat că toate mărcile europene au încetat dezvoltarea motoarelor termice noi.

"Nu cred că mai este cineva care dezvoltă un motor termic complet nou în Europa. Știți, nimeni nu mai dezvoltă un motor termic de la zero în Europa. Toți banii se duc pe tehnologie electrică sau pe hidrogen", a menționat șeful grupului francez.