Șeful Stellantis declară că introducerea normelor Euro 7 este lipsită de sens

De Pavel   |  20 Octombrie, 2022

Distribuie :

CEO-ul Grupului Stellantis este de părerea că viitoarele norme de poluare Euro 7 nu au niciun sens și consideră că ar trebui să se renunțe la implementarea acestora.

Majoritatea constructorilor auto deja au început să pună în aplicare planul de electrificare a modelor pe care le produc sau dezvoltarea unor noi EV-uri, iar mărcile care fac parte din Grupul Stellantis nu sunt o excepție.

Normele Euro 7 ar urma să intre în vigoare în 2028 după ce adoptarea lor a fost întârziată în repetate rânduri. Până atunci, către anul 2030, majoritatea producătorilor vor renunța definitiv la producția motoarelor cu ardere internă, înainte de interzicerea acestora în Uniunea Europeană în 2035.

Carlos Tavares, șeful Stellantis, este de părere că noile norme de poluare nu au sens să fie adoptate. 

„Din perspectiva industriei, nu avem nevoie de Euro 7, deoarece va prelua din resursele pe care ar trebui să le investim în electrificare. Nu are sens să mai cheltuim bani pentru dezvoltarea motoarelor termice în vederea adoptării normelor în 2028.

 

De ce să folosim resurse limitate pentru ceva care va dura o perioadă scurtă de timp? Industria nu are nevoie de asta, este contraproductiv”, a declarat acesta în cadrul unei conferințe susținute la Salonul Auto de la Paris.

Conform planului Stellantis, toate mărcile din cadrul grupului multinațional vor deveni pur electrice în anul 2030.