Shelby a lansat Mustang GT500 Signature Edition, pony car-ul de peste 800 CP!

De Sergiu   |  5 August, 2020

Distribuie :

Cum sălbăticești un Ford Mustang ce străbate preria americană  de peste jumătate de veac? Îi aplici un tratament de care până și Carroll Shelby s-ar mândri! Asta au de gând să facă și cei de la atelierul ce poartă numele vestitutului pilot american cu  noile Mustang GT350 și GT500.

Aceștia au lansat, mai nou, un nou nivel de echipare de care pot beneficia pretențioșii pentru care un Mustang GT500 nu e destul de potent. Pachetul se numește Signature Edition și include o serie de modificări menite să-i ofere modelului 800+ CP. Chiar dacă din uzină, acesta vine deja cu tocmai 770 căluți, un plus de putere stors din motorul V8 de 5.2 litri volum nu-i este de prisos nimănui. 

Și pentru că tocmai acești 30 CP sunt foarte greu de atins, au fost necesare modificări semnificative aduse mașinii. Motorul a primit un turbocompresor regândit, iar sistemul de răcire are acum o productivitate mai mare.

Următoarea pe listă a  fost suspensia, ce-a fost modificată pentru a deveni mai fermă, iar garda la sol s-a micșorat. Masa a fost redusă prin utilizarea elementelor ultra-ușoare, cea mai însemnată prezență fiind capota din fibră de carbon.  

Aspectul a fost îmbunătățit imediat ce Mustang-ul a primit jante și anvelope noi. Interiorul a fost bombardat cu inserții ”Signature Edition” și chiar a primit semnătura lui Carroll Shelby țesută în spătar pentru a nu le permite norocoșilor să uite unde se găsesc. Totul pentru 29.995 dolari SUA!

Nici versiunea GT 350 nu a rămas fără atenția atelierului. Ce-i drept după cum se cuvine unui model mai ”cuminte”, motorul acestuia nu va primi îmbunătățiri, acestea fiind în mare parte de ordin estetic. Vor costa însă 9.995 dolari.

Se vor asambla câte 100  ”Signature Edition” de fiecare versiune GT, iar o parte din suma acumulată vor fi donați unei cauze bune prin Carroll Shelby Foundation.

x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x

 

Recomandate:

Alpina B3 Sedan este cea mai fresh alternativă pentru viitorul BMW M3! - Photo
Noutăți
Alpina B3 Sedan este cea mai fresh alternativă pentru viitorul BMW M3!

Noile generații BMW M3 și M4 sunt gata de lansare. Despre asta ne-au vorbit pozele teaser și imaginile spion de mai devreme. Și nu le-am văzut doar noi, ci toată planeta, iar reacțiile publicului

Redactor AE
Taxa auto anuală să fie exclusă? Iată cu ce propuneri a venit Guvernul lui Chicu - Photo
Noutăți
Taxa auto anuală să fie exclusă? Iată cu ce propuneri a venit Guvernul lui Chicu

În prag de alegeri, guvernul în actuala sa componență s-a gândit să vină cu un nou proiect: eliminarea taxei rutiere, plătite anual și includerea acesteia în prețul carburanțil

Redactor AE
(VIDEO) Vezi momentul în care un motor diesel extrem, turat la maxim explodează în timpul testelor - Photo
Diverse
(VIDEO) Vezi momentul în care un motor diesel extrem, turat la maxim explodează în timpul testelor

Iată ghinionul unei echipe ce testa un motor diesel extrem de potent (aproape 3.000 CP din spusele organizatorilor) ce a avut parte de o surpriză neplăcută. Chiar dacă și-au atins obiec

Sergiu