Șoferii au acționat Renault și Nissan în judecată din cauza motorului problematic 1.2 TCe

De Pavel   |  23 Iunie, 2022

Distribuie :

Renault și Nissan au fost acționați în judecată în Franța, fiind acuzați de problemele de fiabilitate ale motorului 1.2 TCe. Propulsorul prezent pe mai multe modele, inclusiv și Dacia, are un consum de ulei în exces, ceea ce în mod direct afectează fiabilitatea.

Potrivit Reuters, mai mulți clienți s-au plâns de probleme la benzinareul 1.2 TCe, fiind vizate în special unitățile produse între anii 2012 și 2016. Conform avocatului implicat în proces, Christophe Leguevaques, celor doi constructori li s-au adus la cunoștință prezența unei acțiuni colective în justiție. Această acțiune ar fi fost inițiată de circa 1.100 de proprietari ai automobilelor echipate cu acest motor. 

În 2017, publicația L'argus a inițiat o investigație care relevă un consum excesiv de ulei al motorului de capacitate mică. Respectiv, acest lucru a generat probleme majore de fiabilitate, posesorilor de modele cu acest motor recomandându-se să se verifice nivelul de ulei cât mai des. 

Între timp, Renault a recunoscut că motorul său consumă ulei în exces, dar a precizat că nu este o problemă care să cauzeze defecte grave. Unitatea respectivă a fost montată pe circa 400.000 de vehicule produse între octombrie 2012 și iunie 2016 și se regăsește la următoarele modele: Renault Clio IV, Renault Scenic, Renault Captur, Dacia Duster, Dacia Lodgy și Nissan Juke.

Grupul Renault a anunțat că ia în considerare să plătească despăgubiri clienților afectați, dacă se dovedește că problema consumului excesiv de ulei a dus la o serie de alte probleme și mai grave la acest motor.