Solicitările pentru noul IONIQ 5 depășesc oferta! Află câte unități au fost rezervate în doar 24 de ore

De Sergiu   |  1 Martie, 2021

Distribuie :

Noul electromobil al brandului dedicat de la Hyundai, IONIQ 5 se rezervează ca pâinea caldă! Întregul tiraj al ediției de lansare, format din 3.000 de unități s-a epuizat în mai puțin de 24 de ore. Precomenzile au fost suplinite în doar câteva ore, iar cererea a fost de trei ori mai mare decât oferta, fiind primite circa 9.000 de solicitări.

Debutat în cadrul unei premiere mondiale virtuală, IONIQ 5 a generat rapid un nivel foarte ridicat de trafic pe site-ul web al companiei și de interes în rețelele sociale de la consumatorii din Europa - mai mult decât oricând înregistrat anterior de Hyundai pentru un astfel de eveniment, inclusiv lansarea popularului  SUV Tucson în 2020.

Asiaticii mai menționează că în mai puțin de o săptămână cât s-a scurs de la lansarea modelului,  peste 236.000 de europeni și-au arătat interesul de a procura un  IONIQ 5. 

IONIQ 5 este primul model construit pe noua arhitectură dedicată a Hyundai Motor Group dintre vehiculele electrice cu baterie, numită Electric Global Modular Platform (E-GMP). Este, de asemenea, primul model din noua gamă de produse IONIQ, venind la pachet cu caracteristici durabile și inovatoare - de la materialele ecologice ale designului său interior, până la încărcarea ultra-rapidă.

Prețul lui Hyundai Ioniq 5 Project 45 este de 58.995 €. Printre dotări se numără jante de 20 inci, un acoperiș cu celule solare și head-up display, urmând ca prețurile pentru versiunile obișnuite să fie anunțate ulterior. Livrările primelor mașini pentru clienți din Europa vor începe în al doilea trimestru al anului 2021.

Andreas-Christoph Hofmann, vicepreședinte pe marketing la Hyundai Motor Europe, a declarat: „Interesul extrem de ridicat pentru IONIQ 5 evidențiază  puterea Hyundai în mobilitatea cu emisii zero.”