Specialiștii de la ARES Design s-au întrecut pe sine! Aceștia au creat o Tesla Model S Cabrio

De Sergiu   |  20 Ianuarie, 2021

Distribuie :

Poate cel mai original proiect realizat vreodată cu implicarea unei Tesla Model S vine din Italia. Acolo, specialiștii de la ARES Design s-au pus serios pe treabă pentru a construi un cabrio electric cu note puternice de personalizare și un aspect original. Proiectul a fost ținut ceva vreme în secret, dar dezvăluirea acestei interpretări ale cunoscutului electromobil era inevitabilă.

Pentru moment, exemplarul în cauză este un unicat, fiind realizat la comanda unui client care nu a vrut să ofere prea multe detalii despre proiect. Nici atelierul nu se grăbește să ofere careva informații în ce privește prețul acestor modificări.

În lumina faptului că merge vorba despre un singur exemplar însă, posesorul a lăsat cu siguranță o sumă însemnată în casieria companiei. Cert este că, dacă va exista interes, italienii sunt gata să realizeze încă câteva unități. 

Aspectul general se prezintă destul de organic, chiar dacă unele zone au necesitat intervenții masive. Unii chiar ar putea să nu vadă semnătura atelierului în această creație, într-atât de naturale par modificările. Pentru început, a fost necesară înlăturarea portierelor spate și extinderea celor din față, dar și tăierea a acoperișului, singurii care au supraviețuit fiind montanții A. Natural, a fost necesară ranforsarea și consolidarea caroseriei pentru a restabili rigiditatea pierdută în urma dispariției acoperișului.

Interiorul se prezintă într-o combinație armonioasă de alb, oranj și gri, cu elemente din piele care au fost cusute manual. Cizelările însă nu se opresc aici. Atelierul s-a jucat, de asemenea cu partea din față a Model S. O nouă bară de protecție frontală îi conferă un aspect mai tineresc.

Jantele din aliaj au fost realizate special pentru proiectul unicat. Câteva elemente din fibră de carbon, aplicate pe laterale, dar și pe capacul portbagajului armonizează liniile mașinii cu noua postură de convertible.

Gama cromatică generală, dominată de nuanțe de alb saturat, îi conferă proiectului un aspect stilat, total neordinar, ce iese imediat în evidență prin singularitatea sa.

Un acoperiș textil, croit după necesitățile specifice ale modelului finisează opera. Din păcate însă, acesta nu poate fi admirat în imagini. Toate bune, nu este clar însă dacă a fost adăugată careva elemente de protecție împotriva răsturnării. Să sperăm că italienii au prevăzut și acest moment.

Pe partea substratului tehnic se pare că nu au existat careva modificări, sau  acestea nu sunt menționate.

Acestea fiind spuse, nu ne rămâne decât să așteptăm fructificarea eforturilor atelierului italian și scoaterea de sub tipar a noilor proiecte inedite de genul acestuia.

x
x
x
x
x
x
x
x